
Kuusi valtiota, seitsemän lajia, satoja tarinoita.
Ihmissuhteita, politiikkaa, juonenkäänteitä ja draamaa.
Mitä onnettarella on luvassa sinun hahmollesi?
HISTORIA
ALKU
Kauan ennen kuin Fortunan maille kehittyi ihmismäinen kansa, sitä asuttivat feraalit, murhanhimoiset pedot. Tuntemattomia olivat rauha ja sivistys, pedot olivat eläimellisten ja raivopäisten vaistojensa vankeja.
Ajan saatossa kaikki kuitenkin muuttui, kun maasta kumpuava ensimmäisen alkulähteen voima sai inhimillisyyden heräämään sen läheisyydessä aikaa viettäneiden petojen mielissä. Ensin ihmisyyteen heräsivät serpentit, jotka alkoivat rakentamaan sivilisaatiota alkulähteen ympärille. Niiden perässä seurasivat muut Fortunan lajit.
Ensimmäiset lajit alkoivat saada inhimillisyyden noin 100 000 vuotta sitten


KAAOKSEN AIKA
Alkujaan Fortunan manner oli yhtenäinen hedelmällinen alue. Serpentit jatkoivat sivilisaationsa rakentamista ja ennen pitkää liskokansan keskuuteen syntyi monarkia. Heidän kaupunkeihinsa ja kyliinsä alkoi saapumaan muita inhimillisyyden saavuttaneita lajeja, ja lajien värikirjo alkoi näkymään erityisesti alkulähde Ensimmäisen ympärille rakentuneessa Capital-kaupungissa.
Yhteiselo ei kuitenkaan sujunut täysin harmoniassa, sillä lajien väleille alkoi syntymään kiistoja resursseista. Kansojen myllerryksen keskellä Fortunan mannerta alkoivat järisyttämään suuret luonnonmullistukset, jotka muovasivat mannerta aivan uusiin muotoihin vuosikymmenten ajan. Luonnonvoimien viimein rauhoituttua alkoivat lajit levittäytymään ennestään kasvaneelle Fortunan mantereelle, jonka maaperälle oli alkanut kehittymään toisistaan uniikkeja biomeja.
Luonnonmullistuksista on noin 3000 vuotta
Uusi maa ja uudet mahdollisuudet saivat canidien ja felesien välit tulehtumaan kunnolla. Alkoi kiista vuoriston herruudesta koska Rayesia oli alkanut vähitellen kuihtumaan ja sitä kautta muuttumaan aavikoksi. Sota oli raaka - koirakansa joutui lopulta pakenemaan häntä koipien välissä Rayesiaan ja löytämään tavan selvitä karuissa olosuhteissa.
Pelastus löytyi taivaalle kohonneesta uudesta alkulähde Sydämestä, joka oli luonut ympärilleen rehevän alueen missä elämä kukoisti. Suurin osa canideista asettuivat tälle alueelle ja alkoivat perustamaan omaa kaupunkiaan, mutta loput jäivät elämään aavikolle hakien resursseja ryöväämällä Kimenian rajakyliä.
Sydän löydettiin noin 3000 vuotta sitten
Serpentimonarkia alkoi havahtumaan siihen, etteivät muut lajit nöyrtyneet heidän vaikutusvaltansa alla kuten aikaisemmin. Ratkaisuna tähän he nimesivät felesien asuttamaan Kimeniaan keisarinnan ja canidien asuttamaan Rayesiaan ruhtinaan. Molemmilla valtioilla oli autonomia, mutta tuoreet hallitsijat toimivat tiukasti monarkian alla.
Samoihin aikoihin monarkian huomio alkoi kiinnittymään myös hybrideihin, eritoten heidän yli-inhimillisiin piirteisiinsä. Liskokansan aatelisto alkoi suosimaan hybridejä sotilaina, henkivartijoina, palvelijoina ja muina luottohenkilöinä. Sitä kautta ristiverisistä tuli eräänlaisia statussymboleita varakkaiden piireissä. Hybridit alkoivat saamaan monarkian silmissä paljon etuoikeuksia serpentien rinnalla verrattuna muihin lajeihin, mikä aiheutti toisinaan kitkaa puhdaslajisten ja hybridien välillä. Jotkut sen sijaan näkivät hybridit väylänä päästä monarkian suosioon.
Ensimmäisten hallitsijoiden nimeämisestä on noin 2000 vuotta
Vuosituhansien ajan serpentimonarkia ajatteli olevansa kontrollissa kansojen yhteiselosta lajityypillisistä eroavaisuuksista huolimatta. Rauhan illuusio rikkoutui kuitenkin varoittamatta, kun canidien ja felesien välille puhkesi räjähdysmäinen sota keisariperheen jäsenen Okawa Ixjihin surman myötä. Samoihin aikoihin aviumit alkoivat sotimaan elintilasta vespertilioiden kanssa, ja työnsivät lopulta lepakkokansan ahtaalle tieltään.
Tilanne oli hyvin kaoottinen ja monarkia yritti kutsua sotivien kansojen johtajat koolle rauhaa solmimaan. Vuosien yrityksistä huolimatta diplomatialla ei tuntunut olevan minkäänlaista sijaa ja järeämmät voimakeinot olivat ainoa vaihtoehto. Ensiksi monarkia pakotti canidien ja felesien armeijat antautumaan ylivoimaisten hybridisotajoukkojen iskulla raa'asti, mutta nopeasti. Sota canidien ja felesien välillä saatiin näin loppumaan ja sotajoukot vetäytyivät pois monarkian pakottamana.
Seuraavaksi monarkian joukot siirtyivät Aleisiaan suorittaakseen saman iskun aviumeille ja vesperilioille, mutta siivekkäät kansat olivat jo ehtineet solmia rauhansopimuksen vespertilioiden antauduttua aviumien tahtoon. Tämä miellytti monarkiaa ja sotajoukot palasivat takaisin Capitaliin. Fortunassa vallitsi jälleen rauha mutta samaan aikaan pelon siemen oli kylvetty eri lajien sydämiin.
Sotien loppumisesta on noin 100 vuotta

.jpg)
NEUVOSTON NOUSU JA MONARKIAN TUHO
Sotien jälkeen lämpimät välit muihin lajit olivat pelkkä muisto vain. Hybridien voimakkuus oli jättänyt näkyvän arven eri lajien muistoihin ja monarkian vallankäytöllä kylvetty pelon siemen alkoi kasvattamaan kapinallisia, jotka halusivat saada ajettua monarkian alas. Oli nimittäin hyvin selvää, että vuosia serpentimonarkian tiukassa otteessa olleet lajit alkoivat kyllästyä saamaansa epätasa-arvoiseen kohteluun liskonverisiin nähden.
Kesti vuosia ennen kuin monarkiaa vastaan juonivat kapinalliset saivat rohkeutta toimia, mutta lopulta Neuvostona tunnettu vastaliike suoritti verisen vallankaappauksen Capitaliin. Iskussa saivat surmansa niin sen aikainen serpentihallitsija kuin lukuisat kruununperillisetkin. Vallankaappauksen päätyttyä monarkian kannattajat hybridisotilaineen karkotettiin päämantereelta ja he pakenivat Eldyniaan.
Monarkian tuhosta on noin 50 vuotta
PIRAATTIEN NOUSU
Neuvoston karkottamat serpentimonarkian kannattajat eivät vetäytyneet kuitenkaan täysin uuden kotisaarensa suojiin nuolemaan haavojaan, vaan alkoivat suunnitella vastaiskua. Resurssipula syrjäisellä saarella sai monarkian jäsenet kääntymään piraateiksi ja sitä kautta alkoi taistelu merten herruudesta neuvoston ja piraattien kesken.
Piraattien iskuista alkoi tulla suuri päänvaiva tuoreelle Neuvostolle, jolla oli kunnon savotta saada korjatuksi monarkian taakseen jättämiä arpia. Näihin aikoihin Neuvosto lakkautti valtioiden omat armeijat ja niissä olleet sotilaat siirrettiin uuden virkanimikkeen alle. Syntyi rauhanturvaajat, jotka toimivat tänäkin päivänä Fortunan militaristisina poliisivoimina.
Rauhanturvaajien perustamisesta noin 50 vuotta
UUSI AIKAKAUSI
Neuvosto piti päämantereen kuosissa ja kylmät välit piraatteihin eivät ole lämmenneet tähänkään päivään mennessä. Felesit ja canidit nostavat niskavillojaan toisilleen yhä, mutta taisteluiden pöly on laskeutunut jo kauan sitten. Aviumit ovat taas pitäneet huolen siitä, ettei Aleisiassa nähdä harmaita päiviä ja tabuksi jääneet vespertiliot ovat alkaneet uskaltautumaan pimeydestä esiin muiden lajien näkyville
Eräänä yönä Fortunaa kohti lipui tuntematon lumen ja ikijään peittämä saari, cervidien sekä ursien asuttama Glacies. Pakkasen puremalla saarella oli ennennäkemätön alkulähde Nix, joka soi asukkailleen kyvyn olla kaikissa muodoissaan ilman altistumista pedonmielelle. Ensin esiin astuivat varautuneet mutta uteliaat cervidit, jotka lähtivät tutustumaan uuteen mantereeseen ja sen kansaan. Myöhemmin puolestaan ursat tekivät olemassaolonsa selkeäksi hyökkäämällä Kimeniaan uuden kotimaan toivossa mutta tämä päättyi huonoihin tuloksiin, sillä maata puolustettiin raivokkaasti ja Neuvoston lähettämät rauhanturvaajat pakottivat ursat pakenemaan takaisin Glaciesille.
Historian havina on jättänyt jälkeensä jännitteisen tunnelman kaikkialle Fortunaa. Jokainen uusi päivä on täynnä jännittäviä mahdollisuuksia, eivätkä yllätysten ajat ole suinkaan ohitse!
Lue täältä lisää mitä Fortunassa on tapahtunut pelivuosien aikana!