top of page

 VALTIOT 

Vaikka Fortuna koostuukin yhteensä peräti kuudesta eri valtiosta, se ei ole maantieteellisesti turhan suuri. Kulkeminen valtiosta toiseen on nopeaa ja vaivatonta, joten hahmosi voi kulkea missä ikinä haluatkin! Koska roolipelimme ei pohjaudu realismiin, emme takerru liikaa yksityiskohtiin liikkumisen loogisuuden suhteen. Fortunassa kulkee aktiivisesti laivoja paikasta toiseen. Mantereella myös kulkee valtioiden välinen junarata, joka linkittää Rayesian, Kimenian, Aleisian ja Capitalin toisiinsa.

Valtioiden modernius vaihtelee keskenään. Toiset ovat futuristisen kehittyneitä, toisten kansalaiset yhä elävät ilman sähköä.

karttapaivitus2022.png

Klikkaa karttaa nähdäksesi sen suurempana!

capital2.png
capital1.png
  • Pinterest

 CAPITAL 

Mantereen pääkaupunki

Aleisian valtiosta erikseen erottuva suurkaupunki Capital toimii koko Fortunan mantereen pääkaupunkina. Se on Fortunassa ainoa alue, jossa hybridien kulku on täysin kiellettyä. Capitalissa tulee aina pysytellä ihmismuodossa ja siellä aktiivisesti parveilevat rauhanturvaajat pidättävät sääntöjä rikkovat.

 

Capital jakautuu kolmeen kehäalueeseen. Sisin kehä on koko Fortunan mantereen arvovaltaisin keskittymä. Sen katukuvassa näkyy paljon vaaleaa marmoria, kultaa, hopeaa ja jalokiviä yhdistettynä superkehittyneeseen teknologiaan. Ytimessä sijaitsee myös päävaltion tarkoin vartioitu alkulähde sekä Neuvoston hallintorakennus, Ydin.

Asumisen ja arjen alueena toimiva keskikehä on katukuvaltaan lähes yhtä korea kuin Ydin – sitä koristavat korkeat kultavalkoiset rakennukset ja patsaat, vehreät puistoalueet sekä kaupunkia halkovat Venetsia-tyyppiset jokikanavat siltoineen. Capital on erittäin moderni paikka ja siellä hyödynnetään ensiluokkaista teknologiaa. Perinteinen arkkitehtuuri yhdistyy scifihenkisempään katukuvaan; neonvalot, hologrammit, valonäytöt ja suuret lasiseinäiset tornirakennukset ovat hyvin yleisiä vaaleiden marmorirakennusten keskellä.

 

Toisen ja kolmannen kehän välille on rakennettu korkea, valkoinen muuri, joka erottaa Capitalin köyhälistön muista alueista. Kolmas kehä on maaseutumaista tuotantoaluetta, jossa työskentelevät ja asuvat kaikki vähemmän arvokkaina pidetyt ihmiset.  Kolmannelta kehältä kulku käy suuria, vartioituja siltoja pitkin kohti Aleisiaa.

 ALEISIA 

Juhlantäyteinen tropiikki

Kauniin sademetsävaltion keskelle on rakennettu valkomuurinen, kullanhohtoinen kaupunki, joka toimii siivekkäiden aviumien asuinsijana. Kaupunki on hyvinkin kehittynyt ja moderni, mutta teknologian sijaan sen asukkaat keskittyvät vahvasti vapaa-aikaan – aviumit rakastavat taidetta ja musiikkia sekä tietenkin juhlimista. Aleisia tunnetaan ensisijaisesta muodistaan, ja kaupungin kadut ovatkin täynnä erilaisia vaateliikkeitä. Aleisian kaupunkialue sijaitsee lähimpänä Fortunan pääkaupunkia, Capitalia.

Aleisian sademetsä on varsinainen aarreaitta, jonka antimia linnut ovat oppineet hyödyntämään ja jolla valtio on nopeasti noussut yhdeksi Fortunan rikkaimmista. Aviumit tuottavat sademetsän materiaaleista uniikkeja kankaita, joita moni saapuu kaupungin torimarkkinoille ostamaan. Lisäksi sademetsän kasvillisuus on kiihdyttänyt Aleisian lääketeollisuutta ja rikastuttanut valtiota merkittävästi.

 

Kaupungin korkeat ja kauniit rakennukset pitävät sisällään lukuisia ajanviettopaikkoja – vilkas yöelämä on vertaansa vailla, sillä erilaiset yökerhot, ravintolat ja kylpylät täyttyvät jatkuvasti tanssivasta juhlakansasta sekä turisteista. Lämpimän trooppinen ilmasto hellii Aleisiaa kesäisine päivineen lähes lakkaamatta ympäri vuoden, mikä on edesauttanut valtion imagoa täydellisenä lomakohteena.

aleisia2.png
vaakunalippu_aleisia – kopio.png
aleisia4.png
  • Pinterest
kimenia2.png
vaakunalippu_kimenia.png
kimenia1.png
  • Pinterest

 KIMENIA 

Itämainen vuoristovaltio

Kimenia on felesien kotivaltio ja sijaitsee Fortunan päämantereen läntisessä osassa. Lumihuippuvuoristoinen alue on vaikeakulkuista - itse kaupunkikin temppeleineen sijaitsee suojassa korkealla vuoristossa. Sijaintinsa vuoksi felesit ovat hyödyntäneet vuoriston parhaat puolet ja osa kaupungin rakennuksista onkin upotettu vuorten seinämiin. Kimenian kaupungin kadut ovat tyhjinä autoista, sillä kadut ovat mutkikkaita ja vuoriston mäkiä mukailevia. Paikalliset ovatkin tottuneet kulkemaan paikkoihin jalan, mutta aina välillä siellä voi nähdä pienempiä moottoriajoneuvoja. 

 

Felesit ovat vuosisatoja pitäneet traditioitaan suuressa arvossa, ja se näkyy myös heidän kaupunkinsa ulkomuodossa: Kimeniassa yhdistyvät vanhat itämaishenkiset rakennukset, kuin myös modernimpi teknologia. Katukuvaa koristavat vanhat punaiset temppelit ja portit, teräväkattoiset rakennukset sekä kauniit kirsikankukkien, bambujen sekä bonzai-puiden koristamat puistoalueet. Syvemmällä kaupungissa näkee Kimenian teknologiaa, traditionaalisten asumusten seinissä hohtavat neonkyltit ja katujen väleihin on rakentunut monenlaisia liikkeitä ja kaupustelukulmia.


Kimenian ilmasto on vuoristomaista, mutta kuitenkin suhteellisen lämmintä. Talvi ei ole turhan karu vuodenaika, vaan lämpötila pysyy yleensä nollarajan tuntumassa. Kuitenkin vuoristoa peittää paksu jää ja lumikerros ympärivuotisesti. Usein korkealla sijaitsevaa kaupunkia ympäröi ohut sumu, minkä vuoksi paikalliset juhlistavat aurinkoisia päiviä mielellään puistoissa ja luonnossa. 

 RAYESIA 

Aavikon teollisuusvaltio

Aavikolla sijaitseva Rayesia on Fortunan valtioista ehdottomasti kuumin ja kolmas joka omistaa oman alkulähteensä. Paikasta ei löydy juuri minkäänlaista kasvustoa jota ei ylläpidetä ihmisten voimin. Kaiken muun hiekkamyrskyt sekä porottavan kuuma aurinko tappaa kuivuuteen. Aavikkoinen valtio on Fortunan ase- ja terästeollisuuden kehto sekä sotateollisuuden parhaimmistoa.

Canidien kaupungin ydin on valtion keskipiste. Sen yllä leijuu suuri alkulähde kahden hiekkakivitornin välissä jolle canidit ovat antaneet nimeksi Sydän - puskeehan se uutta elämää maailmaan, jota kuumuus ja aavikon hiekka yrittää alati musertaa. Sydäntä palvotaan kuin toisena aurinkona juurikin näistä syistä. Lähimpänä Sydäntä kasvaa peräti mehikasveja.

Kaupunki sisältää monenlaista asutusta vähävaraisemmista slummialueista hieman parempiin. Rayesia ei ole tunnettu modernista ulkomuodostaan tai rikkaudestaan, vaikka se on arvostettu aseteollisuutensa vuoksi. Rayesia koostuu kivisistä taloista, joista osa on rakennettu aavikkotuulilta suojaisiin kraatereihin. Rikkaammassa keskiössä löytyy hulppeita ylimystön temppelimäisiä asuinrakennuksia koristeellisine vesilähteineen ja kaivoineen.

Kaupunkia ympäröivät laajat tehdasalueet sekä hieman kauempana aavikolla sijaitseva Fortunan vankilaitos. Kaupungin kylkeen kohti rannikkoa on myös rakentunut uusi lomakohde, Keidas, joka nimensä mukaisesti on aavikon suurin keidas, suurine uima-allasmaisine vesilähteineen sekä palmupuineen. Siellä on aavikolta suojaan rakennettuja loma-asuntoja ja hotelleja.

rayesia4.png
vaakunalippu_rayesia.png
rayesia1.png
  • Pinterest
eldynia3.png
vaakunalippu_eldynia.png
eldynia2.png
  • Pinterest

 ELDYNIA 

Piraattien viidakkosaari

Eldynia on miltei kauttaaltaan trooppisen viidakon peittämä saari, jonka muurina toimivat myrskyävä meri sekä monen uhkarohkean aluksen viimeiseksi leposijaksi päätynyt rannikko. Eldynia on pahamaineinen rikollisuuden tyyssija, jonne Capitalista häädetyt serpentit perustivat oman valtakuntansa kostoksi Neuvostolle heidän monarkiansa tuhosta. Neuvoston lait tai Rauhanturvaajien määräykset eivät yllä tähän Fortunan kolkkaan, vaan saarta pitävät otteessaan piraattien omat karut säännökset – vain vahvimmat selviävät.

Armoton ympäristö pitää sisällään kuitenkin ajatuksen vapaudesta. Eldynialla ei ole hallitsijaa ja sen asukkaat ovat pääasiassa oman onnensa nojassa, niin hyvässä kuin pahassa. Esimerkiksi hybridit ovat yleisempiä tällä saarella kuin muissa valtioissa, sillä syrjityt serpentit ovat kenties ainoita fortunalaisia jotka hybridien seuraa arvostavat ja kunnioittavat siinä missä omaansakin.

Eldynian kaupunki on käytännössä suuri satama, jonka ympärille hiljattain on kasvanut suurehko sekamelskainen kaupunki. Se on hyvin ruma ja huolittelematon, sekava ja sotkuinen, mutta silti kansalleen se rakkain paikka olla ja elää. Täältä ei löydy moderneja rakennelmia tai suurempia valaistuksia - pimeällä maailma valaistaan kaasulyhdyin ja kynttilöin. Saaren meri-ilmasto on kostean lämmin, mutta öisin hyisen kylmä. Pimeä, hirviöitä pullollaan oleva viidakko ja petoja täynnä oleva meri eivät päästä laivattomia hirvittävän kauas - onneksi piraatit eivät upota omiaan. Ainakaan joka kerta.

 GLACIES 

Ikuisen talven saari

Glacies on Fortunan rannikolla sijaitseva kauttaaltaan jäinen saarialue. Eldynian tavoin Glacies on täysin autonominen valtio omalla lainsäädännöllään ja hallinnollaan. Fortunan etsintäkuulutukset eivät päde Glaciesilla, mutta paikallinen vartiosto huolehtii senkin edestä vierailijoiden kunnollisesta käyttäytymisestä. Ympärivuotisesti ikijäinen saari on muodostunut sinisenä hohtavan alkulähdevuoren, Nixin, ympärille joka on Fortunan suurin löydetty alkulähde. Nixin voimalla saari kulki meriä pitkin, kunnes se lopulta saapui Fortunaan muutama vuosi sitten. 

Kauan uskottiin, että Glaciesia asuttavat ainoastaan cervidit, mutta saaren saavuttua Fortunaan paljastui, että saarta vainonneet karhumaiset pedot olivatkin todellisuudessa piilossa elänyt toinen alkuperäiskansa. Cervidit ja ursat ovat sittemmin sopineet välinsä ja nykyisin Glaciesin asioista päättävät kaksi kansaa johtajineen - koillisessa sijaitsee ursien kylä, lännessä cervidien kylä. Kuten voi olettaa on alkulähteen läheisyyden vuoksi täysin normaalia nähdä täysimuuntuneita asukkaita kuljeskelemassa pitkin kylää muiden seassa.


Arktisten olojen ja saaren etäisen sijainnin vuoksi ei sinne kulkemista ole voinut kutsua helpoksi urakaksi. Kimenian saaristolta alkava jäälauttareitti ei kestä suuria ajoneuvoja eivätkä paikalliset salli Fortunan liikennettä mailleen. Glacies on onnistunut kuitenkin avaamaan piraateilta turvatut kulkuyhteydet eripuolille Fortunaa, mahdollistaen helpotetun kulkemisen saarelle ja sieltä pois. Useat cervidit hyödyntävät siltikin mielellään aarnikotkaratsujaan, jotka ovat laivoja turvallisempia ja nopeampia menopelejä saarelta mantereelle kulkiessa.

glacies1.png
vaakunalippu_glacies.png
glacies4.png
  • Pinterest
bottom of page